امامجمعه اصفهان در گفتوگو با «قانون»:
✅ برخورد با سنت زرتشتيان سبب اختلاف ديني ميشود
جشن سده، یکی از جشنهای سنتي و ديرينه ایرانیان است که در آغاز شامگاه دهم بهمنماه برگزار میشود. در اين جشن، آتش افروخته ميشود و مردمان در گردآوردن هیزم با یکدیگر مشارکت میکنند و بدین ترتیب جشن سده به نوعي جشن همکاری و همبستگی مردمان است.در اين مراسم سنتي ایران دوستان و زرتشتیان تهران، کرج، استان یزد و روستاهای اطراف میبد و اردکان و کرمان و روستاها، اهواز، شیراز، اصفهان و برخي از نقاط خارج از كشور ضمن بر افروختن آتش به راز و نياز و سرودخوانی میپردازند.
پیر رهگذر چم، در شهرستان تفت یزد یکی از مناطقی بود که این جشن در آن به طور متمرکز برگزار می شد اما به دلیل انتقادات امام جمعه این شهرستان، امسال جشن سده در این منطقه برگزار نشد.
حجت الاسلام ابوالقاسم غفوری، امام جمعه تفت، هشتم بهمن در خطبههای نماز جمعه تفت گفته بود: تمسک برخی از مسئولان استانی به مراسم اقلیت دینی برای رونق گردشگری بجز آنکه چهره شهرستان را مخدوش کند و منافقان و سلطنت طلبان از آن سوء استفاده کنند، فایده دیگری برای شهرستان ندارد! اين اظهارات كه منجر به لغو برگزاري اين مراسم شد با واكنش نماينده زرتشتيان در مجلس شوراي اسلامي همراه بود.
◀️ آزادي زرتشتيان در اجراي مراسم ديني
بدون شك اين اظهارات نسنجيده عليه اديان رسمي كشور، موجب برهم خوردن وحدت ميان اقشار مختلف جامعه خواهد شد و نه به صلاح نظام است و نه مردم، ولي اينكه چرا برخي تلاش دارند با اين اقدامات به اهداف خاص خود دست پيدا كنند،جاي تامل دارد.در اين خصوص و براي بررسي چرايي عملكرد اين امام جمعه، به سراغ محمد تقي رهبر، امام جمعه موقت شهر اصفهان رفتيم.
اين روحاني در گفت و با «قانون» با بيان اينكه قانون اساسي، اديان مردم مختلف از قبيل يهوديان، مسيحيان، زرتشتيان و كليميان را به عنوان دين رسمي شناخته و در مجلس شوراي اسلامي نيز نمايندگاني براي آن ها اختصاص داده است، اظهار داشت:
تا زماني كه برگزاري مراسم مخصوص به اين اديان، با شئونات اسلامي و اعتقادات كشور و ميهن ما تناقضي نداشته باشد در اجراي برنامههايشان آزاد هستند. وي گفت: اين مراسم اگر در فضاي خصوصي برپا شود به گونه اي كه با فضاي شهر و احساسات ديني مردم در تضاد نباشد آزاد است و محدوديت ندارد. ما شاهد برگزاري برخي از اينگونه مراسم براي اقليت هاي ديني ديگر در كشور هستيم.
◀️ لزوم عمل به قانون
محمدتقي رهبر با بيان اينكه اگر بنا بود برخوردي با اين قبيل مراسم داشته باشيم قانون راهكار خاص خود را ارائه مي داد، اظهار داشت: اين اديان در قانون اساسي پذيرفته شده اند و اگر قرار باشد برخورد نامناسبي با اين گروه از مردم جامعه صورت گيرد، اختلاف و بدبيني هاي اجتماعي را ميان مسلمين و اقليت هاي ديني رقم خواهد زد. از مواردي كه منجر به اختلاف و تفرقه در ميان اقشار مختلف جامعه و يا منطقه شود بايد به طور جدي پرهيز شود.امام جمعه موقت اصفهان در پايان با بيان اينكه گاهي مسلمانان كنسرت هايي را به راه مي اندازند كه با شئونات ديني منافات دارد، گفت: اگر قرار باشد برخوردي رخ دهد بايد با همه اين موارد برخورد صورت گيرد. حفظ شئونات اسلامي بايد توسط اقليت ها و توسط مسلمين رعايت شود كه اين موضوع يك تكليف است و در حد توان نيز بايد از برخورد با اقليت ها جلوگيري شود.
◀️ تندرويهاي مذهبي ممنوع
بدون شك تندروي هايي كه گاهي اوقات عليه اقليت هاي مذهبي كه در قانون اساسي به طور رسمي شناخته مي شوند و قانون براي آن ها حقوق و احترام ويژه قائل است، رخ مي دهد، جز اختلاف در بدنه اجتماعي و ميان اقشار مختلف مذهبي نمي تواند بهرهاي داشته باشد. برهم خوردن وحدت و احترام نگذاشتن به اعتقادات اقليت هاي ديني مي تواند موجب رنجش خاطر آن ها شده و مشكلات امنيتي ايجاد كند. اين رويكردهاي افراطي در روزهايي كه دشمن بهطور جدي سعي دارد راهي براي آسيب به كشور پيدا كند، يك نقطه ضعف و آب ريختن به آسياب دشمن است.
نظرات شما عزیزان:
تاريخ : سه شنبه 17 / 11 / 1395
| 8:26 بعد از ظهر | نویسنده : کوروش پارسی |
آخرین مطالب
جستجو
پيوندهای روزانه
آرشیو مطالب
حامیان اسلایدتم
اطلاعات سایت
امکانات وب
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
خبرنامه وب سایت:
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 32
بازدید ماه : 31
بازدید کل : 3939
تعداد مطالب : 91
تعداد نظرات : 26
تعداد آنلاین : 1
http://LoxBlog.Com/fs/mouse/022.ani